Afgelopen weekend was het openingsweekend voor onze mannen.

Na een goede winter waar er veel trainingskilometers zijn gemaakt door de mannen waren ze klaar om de strijd aan te gaan met de andere renners.

De eerste wedstrijd van het seizoen werd gereden in Amersfoort. Willem Hus liet al gelijk zien dat hij de man in vorm is en ging alleen aan de haal. Een man wist hem bij te halen, niemand minder dan de huidige Europees en Wereldkampioen Rene Paffen. In een sprint A DEUX wist Ron zijn wiel net iets eerder over de streep te drukken en zo de winst voor zich op te eisen.

Bij de 50+ stonden Ralph Greupink en Marius van Breda aan de start. Beiden wisten deel uit te maken van de kopgroep en het peloton op een ronde te zetten. Het was een zware wedstrijd waarbij beide mannen veel werk moesten verzetten. Uiteindelijk kwamen ze als zesde en zevende over de streep. Frank Nijssen stond aan de start bij het kampioenschap van Amsterdam. Daar moest een massasprint uitmaken wie er winnaar zou worden. Frank kwam iets te vroeg op kop en kon dat niet vasthouden. Jammer, de vorm is al goed, en eindigde in het peloton.

De zondag stonden de mannen in Haarlem, de waardpolder, aan de start. Ondanks het regenachtige weer in de ochtend probeerde ze er toch een mooie wedstrijd van te maken. Hierbij eindigde Marius als 9e, Frank als 20e en Ralph als 23e.  Willem had een rustdag en nam deel aan de Tom Schouten toertocht.  Michéle Somers kwam alleen op de zaterdag in actie bij een trainingswedstrijd in Rotterdam. Hier stond hij aan de start bij de A categorie, Amateurs/Elite-Beloften. Met zijn 50 jaar was hij een van de oudste deelnemers tussen al die jonge mannen. Er werd hard gereden ondanks de harde wind. Dit resulteerde in een gemiddelde van 42,3 p/u. Er waren vele uitlooppogingen, waarbij Michéle ook deel van uitmaakte. twee man wisten uiteindelijk het peloton te verlaten. Het peloton moest sprinten voor de derde plaats. Michéle wist netjes als vijfde over de streep te komen en zo beslag te leggen op de 7e plaats tussen al die jonge mannen.

Al met al was een het mooie openingsweekend voor onze mannen.

Zondag 18-03 zijn de mannen te bewonderen in Rotterdam bij RWC Ahoy.

START: 50+  om 11.30 uur  en 60+ 10.00 uur

2e plaats Willem Hus

 

Eerste podiumplek is binnen.