Afgelopen maand tijdens het NK in Apeldoorn waren alle renners van het Fiton Cycling Team aanwezig.

Op een vlak parcours van 3 km streden vele deelnemers in de diverse klasse  voor een mooie Rood-Witte-Blauwe tricot.

Bij de 45-49+ stonden Michéle Somers en Laurens Koster aan het vertrek. Beide renners reden goed van voren in een matte koers waarbij het tempo hoog lag. Beide konden niet voorkomen dat er toch een groep wisten weg te rijden van het peloton. In de sprint was het hectisch en kwamen beide in het peloton over de finish. (zie uitslagen)

Bij de 50-54 en 55-59+ kwamen Ralph Greupink, Frank Nijssen, Peter Haas en Theo Leenderts aan het vertrek. Ook hier stonden vele renners aan het vertrek en lag het tempo zeer hoog. Vele uitlooppogingen werden te niet gedaan. Op het einde wisten er toch wat renners zich los te weken van het peloton. In de sprint lieten de meesten jongens het lopen maar wist Frank Nijssen zich toch mooi te handhaven wat resulteerde in een 2e plaats !!!

Bij de 60+ stond als enige van ons team, Willem Hus aan het vertrek. In deze klasse zie je toch wel het niveau verschil. Een grote groep steek er boven uit. Willem had deze dag wat te verdedigen, namelijk zijn Titel …… Dat heeft de concurrentie geweten. Maar ook hier wisten er een paar renners zich los te weken van het peloton. Helaas zonder Willem. Maar al met al wist Willem er toch nog een mooie plaats te bereiken. (zie uitslagen)

Helaas dus geen Nederlands Kampioen dit seizoen in ons team, maar we zijn zeer trots op de mooie 2e plaats van Frank Nijssen.

 

Frank Nijssen 2e NK Masters 55+