FrankNaam: Frank Nijssen

Woonplaats: Haarlem

Geb. datum: 26-04-1961

Gewicht: 65kg

 

Frank was al als 7 jarig jongentje al op de fiets aan het racen met zijn vriendjes.

V/a 8 jaar mag je wedstrijden rijden via een vereniging dus het jaar erop werd Frank lid van de Haarlemse verenging HRC Excelsior. Het begon meteen goed met leuke uitslagen, een dag na Frank zijn 14de verjaardag was daar zijn eerste overwinning en daar bleef het niet bij. Ook bij de nieuwelingen, 5x, en junioren, 3x, lukte dat. Zijn amateurtijd duurde niet lang, in zijn eerste jaar wel nog een paar mooi uitslagen, een jaar later 1981, kreeg hij een zwaar auto ongeluk en dat betekende het einde, na de revalidatie lukte het niet meer om op niveau te komen en besloot te stoppen. Toen een halfjaar in het Middenoosten gezeten, terug getrouwd en een dochter en zoon groot gebracht, gescheiden, en nu getrouwd met oud wielrenster en sportfotografe Kristel de Vries.

In 1987 is Frank toch weer voorzichtig op de fiets gestapt bij toen de liefhebbers, twee jaar later toch weer een wedstrijd weten te winnen. Toen weer de overstap naar de amateurs A en een overgestapt naar een andere vereniging, HSV de Kampioen, daar uitkomend voor de Dasia ploeg, ook daar weer een aantal overwinning weten boeken. Zo ook 2x omloop Ronostrand en als mooiste de thuiswedstrijd Omloop Haarlemmermeer. Eind jaren 90 is Frank als sportklasse gaan rijden, ook daar volgde vele zegens met als top jaar 2003 met 20 overwinning. Div. malen kampioen van Noord-Holland en 2x 2de en 2x 3de bij het NK masters 40+, in 2006 3de bij het WK Masters in Oostenrijk. Sinds 2014 is Frank veel bezig in het 50+ circuit en won deze competitie,over 48 wedstrijden, dan ook in 2014. 2015 was voor Frank een minderjaar door een zware val tijdens een training in het voorjaar gevolgd door een bacteriële infectie en nog wat lichamelijke ongemakken. Nog wel 1 overwinning kunnen boeken een paar ereplaatsen en zo een redelijke einde van 2015 voor Frank.

Uitdaging / Doelstellingen voor 2016:

Frank wil van 2016 een beter jaar maken dan 2015 en ziet dan ook in deze nieuwe ploeg een mooie uitdaging en goede motivatie hiervoor. En hoopt als nodig zijn steentje te kunnen bijdragen op succes voor de ploeg. De grote doelstelling zijn voor Frank vooral de kampioenschappen zoals NK en WK masters 55+. Het rijden voor een goeddoel spreek Frank ook aan, samen met het Fiton Cycling Team iets doen voor MS, want Frank heeft ook in zijn kennissenkring gezien wat MS hebben betekent.