Woonplaats: Oestgeest    Laurens

Geb.Datum: 24-05-1969

Lengte: 181,0

Gewicht: 83 kg.

Laurens is begonnen met wielrennen op 15 jarige leeftijd bij de wielervereniging; Sparta. (voorloper van H.S.K.Trias)  Bij de Junioren (17/18 jarige) boekte hij zijn eerste overwinning dit was tijdens de Ronde van Feyenoord. Als junior boekte hij 7 overwinningen. Mede door deze overwinningen en de manier waarop werd hij uitgenodigd voor de nationale selectie om de vredeskoers in het voormalige Tsjecho-slowakije te rijden. Een zeer hoog aangeschreven koers. Tijdens ziin amateurperiode reed hij voor de Swift-Casba ploeg waarmee hij uitkwam in de top competitie van Nederland. Met diverse overwinningen in de criteriums en de klassieker “Lek en IIssel” en 2x deelname aan de Olympia’s Tour. mag hij terug kijken op een zeer succesvolle periode als amateur. Op 26 jarige leeftijd kwam het besef dat er meer is dan alleen wielrennen en besloot hij zijn maatschappelijke carrière voorrang te verlenen. Nadat hij eerst wat reizen rond de wereld heeft gemaakt is Laurens gaan werken in de IT sector als consulent.Samen met zijn vrouw hebben ze twee kinderen, een zoon en dochter.

6 jaar geleden voorzichtig weer begonnen met fietsen nadat hij in contact kwam met een fietsgroep uit Rijnsburg. snel daarna kwamen weer de kriebels voor de wedstrijden en besloot hij in 2011 weer deel te nemen aan wedstrijden. Talent dat had Laurens al en in 2012 kwam dan ook weer de eerste overwinning in de van oudsher zeer bekende wielerronde van Katendrecht. 2012 behaalde hij in totaal 6 overwinningen en diverse topklasseringen. 2013 was wederom een mooi jaar met vele uitslagen waaronder 4 overwinningen en de mooiste was natuurlijk de thuiswedstrijd: Ronde van het Statenkwartier in Den Haag.

Uitdaging  / Doelstelling voor 2015:

Met het besef dat er niet vele jaren meer zijn om op dit hoge niveau te kunnen blijven koersen, wil hij er de komende paar jaar nog alles uithalen en een belangrijke bijdrage leveren aan het success van deze nieuwe ploeg. Samen met zijn nieuwe ploeggenoten hoopt hij veel naamsbekendheid te kunnen geven aan Klimmen tegen MS en natuurlijk mooie uitslagen.

Laurens hoop de lijn van 2014 te kunnen doortrekken met vele overwinningen!

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.