PeterNaam: Peter Haas
Geb.datum: 04-05-1965
Woonplaats: Ouderkerk a/d IJssel
Lengte: 169
Gewicht: 68 kg
Beroep: monteur industriële hogedrukreinigers.

Ik ben begonnen toen ik 17 jaar was bij wielerclub De Waardrenner waar ik nu ook nog lid van ben. Ik ben nooit een hoogvlieger geweest maar heb altijd plezier gehad in het rijden van wedstrijden op de weg en ook op de toenmalige baan in Ahoy.

1 van mijn mooiste ervaringen was bij de amateurs toen wij “De grote Paasprijs” reden in Belgie waar we voor de Ronde van Vlaanderen uit reden en dus alle klimmetjes vol met publiek stonden waarvan De Muur er natuurlijk uitsprong.

Op mijn 21ste kwam er een einde aan mijn 1ste wielerleven dankzij de dienstplicht en die periode duurde 9 jaar totdat het wielervirus mij wederom te pakken kreeg. Ik heb toen 3 jaar bij de Cyclosportieven gereden waar ik samen met Henk Ceelen de Westland criteriums onveilig maakte. Een mooie tijd die stopte na de geboorte van m’n dochter en een grote verbouwing aan ons huis.

Ik heb een aantal jaar in de organisatie gezeten van de Omloop Lek en IJssel en toen die stopte ben ik lid geworden van het Wielercomite Lekkerkerk. Daardoor kreeg ik het voor de 3e keer op m’n heupen en heb vorig jaar weer een licentie aangevraagd als Sportklasse/Master.

Wielrennen is voor mij vooral plezier hebben en deelnemen belangrijker dan winnen en mijn doelstelling is dan ook voornamelijk lekker koersen bij de 50+ wedstrijden van de VBVN en natuurlijk lekker op de baan rijden. Het hoogtepunt van 2016 is zeker de wedstrijd voor oud Ahoy op Zondag renners tijdens de 6-daagse van Rotterdam.