RemcoWoonplaats: Poortugaal

Geb.Datum: 07-12-1970

Lengte: 196

Gewicht: 94 kg

Specialiteit: Sprint

Is begonnen met wielrennen op 8 jarige leeftijd bij de wielervereniging R.W.C. Ahoy.

Gedurende zijn jeugd carrière vele overwinningen behaald, oa. 2 maal op het nationaal jeugd wielerfestijn, de voorloper van het NK jeugd. Vanaf zijn junioren tijd heeft hij gereden voor de wielervereniging P.R.C.Delta en was hij een vaste waarde in de district selectie Zuid-Holland.

Als Elite renner reed hij weer voor R.W.C.Ahoy onder leiding van de toenmalige ploegleider Barend Huvaneers. (oud toprenner bij de amateurs met vele zesdaagse overwinningen) waar hij vele klassiekers heeft gereden. In deze periode kwam hij erachter dat je met alleen talent het niet gaat redden en is daarom mede door zijn studie en later zijn werk op een lager niveau gaan rijden.

Dit jaar maakt hij deel uit van het Fiton Cycling Team en hoopt zijn ambities om mooie uitslagen te rijden bij de sportklasse waar te kunnen maken. Nieuwe omgeving, leuke collega’s en een mooi doel (klimmen tegen MS) om voor te rijden.

Uitdaging / Doelstelling voor 2016:

Remco heeft eind 2014 een slechte periode gehad waaronder een acute hernia. Hij hoop binnenkort weer zijn kilometers te kunnen maken op de fiets en zo het plezier weer terug te krijgen.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.