TheoNaam: Theo Leenderts
Woonplaats: Rotterdam
Geb. datum: 05-07-1967
Lengte: 190,5
Gewicht: 97,5
Beroep: kraanmachinist

Ik ben begonnen met voetballen op mijn 10de maar dat duurde niet lang na 1 seizoen werd ik er weer van afgehaald omdat ik teveel schoppen kreeg. Nadat wij gingen verhuizen raakte ik bevriend met een buurjongen die aan wielrennen deed. Door een keer een rondje door de wijk te hebben gereden op zijn racefiets werd ik zo enthousiast dat ik besloot te gaan wielrennen. Ik ben toen lid geworden op mijn 13de bij RWC Ahoy. Daar heeft mijn vader toen een racefiets gehuurd bij Ton Okhuijzen en zo heb ik mijn eerste wedstrijden gefietst zowel op de weg als op de baan.

Op mijn 14de won ik mijn eerste wedstrijd ( en tevens mijn laatste ) De Ronde van Zwijndrecht. Bij de nieuwelingen was mijn hoogtepunt een derde plaats bij de Zuidhollandse Kampioenschappen. Omdat trainen toen niet mijn hobby was heb ik nog wel wat aangerommeld bij de junioren, maar heb toen besloten om weer te gaan voetballen omdat 2 keer trainen in de week mij toen meer beviel. Na meer dan 400 wedstrijden in het eerste elftal gespeeld te hebben scheurde ik mijn voorste kruisband af wat einde voetballen betekende.

Na elf jaar niks meer aan sport gedaan te hebben en er tussentijds reuma geconstateerd werd besloot ik na een reunie met oud renners van RWC Ahoy weer een racefiets te kopen. Waardoor ik op mijn 46ste weer wedstrijden ben gaan rijden.

Mijn doelstelling voor 2016-2017 is om individueel en met mijn ploeg mooie resultaten te boeken.
met sportieve groet Theo Leenderts